En enkel timelapse

Uppställning inför det hela
Uppställning inför det hela

Timelapse (en film gjord av stillbilder för att visa ett händelseförlopp) kan vara riktigt spännande. Så nu när barnen ligger och sover och förkylningen tillfälligt var ivägmotad med ipren så tänkte jag prova själv. Sagt och gjort, hallspegeln slets ner, vatten frystes in och kamera samt blixt riggades. Som alltid behövs någon form av plan innan man börjar med något nytt. Så min tanke var att visa något som växer ur ett glas.

Så jag hällde upp lite cola och lade i isbitar som fick smälta. Efter 450 bilder och nästan två timmars väntan var det klart för att importera in i datorn. Tyvärr märkte jag ett missöde redan innan det var klart i formen av ett papper som lossnat i bakgrunden efter halva tiden. Men det fick gå iallafall :). Resultatet av infallet ser du nedan (kan säga att det gav mersmak så jag vet vad jag ska lägga lite tid på i sommar).

FacebooktwitterredditlinkedinmailFacebooktwitterredditlinkedinmailby feather

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.